• Facebook
  • Twitter

Wenst u meer informatie?

Telefoon: + 31 (0)10 223 6466
E-mail: info@bako.nl

Zuinige airco en vloerverwarming voor Hotel de Gravin

Wie eens romantisch wil overnachten in een prachtig, stijlvol en ook bijzonder hotel, zou zeker eens een kamer in Hotel De Gravin in ’s Gravenzande moeten boeken. Het is een klein, maar prachtig boutique hotel. Het monumentale hotel heeft slechts 8 kamers, maar die mogen er zijn.

In het  monumentale pand, dat voorheen als pakhuis werd gebruikt, heeft men de originele elementen zoals de zware eikenhouten balken, hoge plafonds en enorme open haard prachtig weten te combineren met industriële details en eigentijdse techniek. Het pand van De Gravin is namelijk pas gerenoveerd en alle moderne faciliteiten voorzien.


Klimaatsysteem

Bij een exclusief hotel hoort natuurlijk ook een perfect functionerend klimaatsysteem. Voor de levering en installatie van een aircosysteem werd BAKO Bedrijfskoeling en Airconditioning uit Rhoon gevraagd. Het bedrijf zag de bijna onmogelijke eis, om het monumentale pand op discrete wijze te voorzien van een airco systeem dat alle acht kamers en de gezamenlijke ruimtes individueel kan koelen, als een mooie uitdaging. Dat gold ook voor de vloerverwarming op de begane grond.

Zulke uitdagingen vragen om innovatieve oplossingen. Zo werd het buitendeel van de airco in een smal steegje naast het worden gemonteerd. Die nauwe steeg bood eigenlijk te weinig aanzuigruimte had, zodat de installatie vlak tegen de muur moest worden geplaatst, wat weer een probleem was voor de bereikbaarheid van de techniek.

VRF warmtepomp systeem

Daarom kozen de technici van Bako voor een VRF warmtepomp systeem van LG. Dat kan warmte kan tussen de verschillende ruimtes uitwisselen. Ideaal, omdat de snel warm wordende kamers op de bovenste verdieping hun warmte afgeven aan de koelere ruimtes op de begane grond en vice versa. Ook kunnen met dit systeem de ruimtes onafhankelijk van elkaar worden gekoeld of verwarmd.  Een perfecte oplossing, want de klimaatwensen kunnen immers per gast verschillen.

Vloerverwarming

Er werd door Bako een Hydrokit geïnstalleerd voor de vloerverwarming, welke aan het LG Multi V 4 systeem werd gekoppeld. Om ook dit bereikbaar te houden voor onderhoud in die smalle steeg, regelde Bako dat er een gat in de gevel werd gemaakt. Daardoor is de techniek van binnenuit bereikbaar. Het buitendeel kon daardoor alsnog strak tegen de wand worden geplaatst zodat er rondom voldoende aanzuigruimte was.

Duurzaam

Duurzaamheid staat bij de eigenaressen van De Gravin hoog in het vaandel. Het systeem waarbij de kamers onderling warmte of koude uitwisselen, maakt dit klimaatsysteem voor hen perfect. De warmteterugwinning maakt dit systeem zeer energiezuinig. De manier waarop de airco’s in het plafond en de wand zijn weggewerkt, past ook perfect bij het mooie design. Uiteraard doet het klimaatsysteem ook wat het belooft: het biedt een optimaal klimaat voor elke gast.

Foto: © LG

    Deel deze pagina:

  • Delen op Twitter
  • Delen op Facebook
  • Delen op Linkedin
  • Delen op Google+
  • Delen via e-mail