Bako Koeltechniek en Airconditioning

Verplichte EPBD-aircokeuring

Neem contact op voor meer informatie

Home » Airco service » Airco keuring

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft eind 2013 een wet in het leven geroepen die aircokeuring verplicht stelt. Een wettelijke verplichting voor gebouweigenaren of huurders om de klimaatinstallatie op energiezuinigheid te laten beoordelen. Het kan gezien worden als een soort APK keuring voor airco’s. Deze aircokeuring dient om de 5 jaar te gebeuren. Het betreft airconditioningsystemen met een koelvermogen op gebouwniveau van meer dan 12 kW. Als vuistregel kunt u stellen dat als uw gebouw meer dan 300 m3 inhoud of meer dan 120 m2 oppervlak gekoeld wordt, er waarschijnlijk minimaal 12 kW koelvermogen aanwezig is.

Voordelen aircokeuring

Voor u brengt dit ook voordelen met zich mee. Het zorgt namelijk voor een kostenbesparing door minder energieverbruik en meer comfort voor de inwoners van uw pand door een optimaal werk- en verblijfsklimaat. Daarnaast wordt de kans op storingen ook drastisch verkleind. Deze energiebesparende maatregelen schelen al snel 10 tot 30% op de jaarlijkse energiekosten.

U kunt deze EPBD-aircokeuring door ons laten uitvoeren. Wij beschikken over medewerkers die EPBD inspecteur zijn. Wij zijn dus een gecertificeerde deskundige. Alleen als u de keuring uit laat voeren door een deskundige voldoet u aan de regelgeving.

Met deze wetgeving geeft Nederland invulling aan de Europese richtlijn Energiebesparing Gebouwen (Energy Performance of Buildings Directive, EPBD). Het doel van deze maatregel is 20% minder CO2-uitstoot en 20% energiebesparing in 2020. Regelmatig onderhoud en keuring heeft een positief effect op het milieu, energiegebruik en veiligheid.

Meer informatie?

Neem contact op via het contactformulier of bel direct.

Contact Bako

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden betreffende een aircokeuring voor uw gebouw. Wij bieden ook de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten, op die manier bent u er zeker van dat u altijd op tijd uw klimaatsysteem laat keuren. Neem gerust contact met ons op door te bellen naar + 31 (0)10 313 4979. Onze medewerkers staan u graag te woord en geven deskundig advies!

Bako B.V.