Bako Koeltechniek en Airconditioning

Professionele VRF-klimaatsystemen

Neem contact op voor meer informatie

Home » Zakelijk » VRF

VRF-klimaatsystemen (Variable Refrigerant Flow) zijn professionele airconditioningsystemen. Deze professionele en betrouwbare VRF-installaties zijn uitermate geschikt voor grotere toepassingen zoals kantoren, hotels, winkels, bedrijfspanden en dergelijke. De naam heeft het systeem te danken aan de variabele hoeveelheid koudemiddel dat in het systeem getransporteerd wordt. Een groot voordeel van VRF-klimaatsystemen is dat deze ook kunnen verwarmen, meestal met goede rendementen. Vanwege deze energiezuinige manier van verwarmen komen VRF-klimaatsystemen vaak in aanmerking voor subsidie.

Slimme VRF-klimaatsystemen

Bij de betrouwbare VRF-installaties van ons aircoinstallatiebedrijf worden de buitendelen aan meerdere binnendelen gekoppeld. De hoeveelheid koudemiddel kan per deel variëren. Dit zorgt ervoor dat iedere ruimte individueel en naar behoefte van de aanwezigen te verwarmen of te koelen is. Afhankelijk van de behoefte, stuurt het systeem een bepaalde hoeveelheid koudemiddel naar de desbetreffende unit. Aan de hand van de temperatuur in de ruimte bepaalt het systeem hoeveel koudemiddel er naartoe gaat. De buiten-units zijn slim uitgerust met een compressor die precies de hoeveelheid levert die alle binnen-units vragen. Deze werking zorgt voor een flinke energiebesparing dankzij deze professionele en betrouwbare VRF-installaties.

Meer informatie?

Neem contact op via het contactformulier of bel direct.

Energiezuinige systemen

VRF-klimaatsystemen lenen zich ook uitstekend om te koppelen aan gebouwbeheersystemen met de juiste interfaces, of centrale bedieningen die de individuele gebruikers kan limiteren, monitoren of overrulen. Dit alles om zo energiezuinig mogelijke VRF-warmtepompen te kunnen exploiteren. De aanschaf- en installatiekosten van VRF-klimaatsystemen mogen dan hoger zijn dan bij een gewone airconditioning, maar binnen een paar jaar wordt dit weer terugverdiend gezien de hoge energiezuinigheid.

Neem contact met ons op

BAKO Bedrijfskoeling & Airconditioning heeft al heel wat professionele en betrouwbare VRF-installaties gerealiseerd. Aan de hand van uw wensen en het te conditioneren pand, weten wij altijd de juiste VRF-klimaatsystemen te selecteren. Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u een vrijblijvende offerte van onze VRF-klimaatsystemen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord en geven deskundig advies.

Bako B.V.