Professioneel VRF systeem

Neem contact op voor meer informatie

Een VRF systeem (Variable Refrigerant Flow) is een professioneel airconditioning systeem. Dit systeem is uitermate geschikt voor grotere toepassingen zoals kantoren, hotels, winkels, bedrijfspanden en dergelijke. De naam heeft het systeem te danken aan de variabele hoeveelheid koudemiddel dat in het systeem getransporteerd wordt. Een groot voordeel van een VRF systeem is dat ook kan verwarmen en dat meestal met hele goede rendementen. En vanwege de energiezuinige manier van verwarmen, komt een VRF systeem vaak in aanmerking voor subsidie.

Slim systeem

Bij deze installatie wordt een buitendeel aan meerdere binnendelen gekoppeld. De hoeveelheid koudemiddel kan per deel variëren. Dit zorgt ervoor dat iedere ruimte individueel en naar behoefte van de aanwezigen te verwarmen of te koelen is. Afhankelijk van de behoefte stuurt het systeem een bepaalde hoeveelheid koudemiddel naar de desbetreffende unit. Aan de hand van de temperatuur in de ruimte bepaalt het systeem hoeveel koudemiddel ernaar toe gaat. De buiten-units zijn slim uitgerust met een compressor die precies de hoeveelheid levert die alle binnen-units vragen. Deze werking zorgt voor een flinke energiebesparing. 

Meer informatie?

Neem contact op via het contactformulier of bel direct.

Energiezuinige systemen
VRF systemen lenen zich ook uitstekend om te koppelen aan gebouwbeheersystemen met de juiste interfaces of centrale bedieningen die de individuele gebruikers kan limiteren, monitoren of overrulen. Dit alles om een zo’n energiezuinig mogelijk VRF systeem te kunnen exploiteren. De aanschaf- en installatiekosten van een VRF systeem mogen dan hoger zijn dan bij een gewone airconditioning maar binnen een paar jaar wordt dit weer terug verdiend gezien de hoge energiezuinigheid.

BAKO Bedrijfskoeling & Airconditioning heeft al heel wat VRF systemen gerealiseerd. Aan de hand van uw wensen en het te conditioneren pand, weten wij altijd het juiste VRF systeem te selecteren.  

Contact VRF Systemen

Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u een vrijblijvende offerte over VRF systemen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar + 31 (0)10 313 4979. Onze medewerkers staan u graag te woord en geven deskundig advies!