• Facebook
  • Twitter

Wenst u meer informatie?

Telefoon: + 31 (0)10 223 6466
E-mail: info@bako.nl

Watergekoelde airco

Een buitenunit (condensingunit) voor buitenopstelling is niet in iedere situatie toe te passen. Het kan zijn dat het niet mogelijk is om aan de buitenzijde van een pand een condensingunit te plaatsen vanwege allerhande beperkingen . Een watergekoelde airco van BAKO Bedrijfskoeling & Airconditioning is hiervoor dan een geschikte oplossing.

Veelal komen deze situaties voor bij (hoge) appartementsgebouwen of gebouwen waarbij strenge eisen zijn gesteld die betrekking hebben tot de buitenzijde van een pand. Slechts een aantal fabrikanten hebben de mogelijkheid tot een split-systeem voor een binnen opstelling. Daarom bent u ook bij BAKO Bedrijfskoeling & Airconditioning aan het juiste adres, dat een specialist is op het gebied van koelingssystemen. 

Montage van een watergekoelde airco


De watergekoelde airco wordt met het split-systeem net zo gemonteerd als bij een standaard split-systeem. De watergekoelde condensingunit wordt dan echter wel op een andere locatie geplaatst. Zo zal deze dan bijvoorbeeld in de wasmachineruimte worden gemonteerd in plaats van buiten. De professionele monteurs van BAKO zullen dit op een vakkundige manier uitvoeren.


Schakel BAKO Bedrijfskoeling en Airconditioning in voor het plaatsen van uw koelingssysteem


Het leidingwater, dat ongeveer wordt opgewarmd tot 40 graden, wordt gebruikt om de airco zelf om te koelen (eigenlijk: de afgevoerde warmte uit de te koelen ruimte wordt overgedragen aan het leidingwater). Het leidingwater wordt daarna geloosd op een afvoer of indien er een gesloten ringleiding aanwezig is, dan kan de watergekoelde airco hier op aangesloten worden. Het kan zijn dat de beperkte keuze aan split-systemen niet voldoet. In dat geval bieden wij de mogelijkheid om standaard systemen om te bouwen. Elk luchtgekoelde split-systeem van een willekeurige fabrikant kan omgebouwd worden tot een watergekoeld systeem. Wij bij BAKO hebben hiervoor de vakmanschap en kwaliteit in huis en voor ons is dan ook geen enkele klus te groot of te klein. Neem dan ook vrijblijvend contact op om te kijken wat voor u de mogelijkheden zijn.

Meer informatie over watergekoelde airco


Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u een vrijblijvende offerte voor watergekoelde airconditioning, neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Meer informatie?

    Deel deze pagina:

  • Delen op Twitter
  • Delen op Facebook
  • Delen op Linkedin
  • Delen op Google+
  • Delen via e-mail